Vi jobbar på LYX VXO

Vi är ett kreativt team som älskar att utvecklas och lära oss nya saker. Vi går flera utbildningar varje år för att få inspiration och för att hålla oss uppdaterade om de senaste trenderna inom färg, klippning, styling och extensions. Hos
oss kan du vara trygg med att du går till en behörig frisör då alla våra färdigutbildade frisörer innehar gesällbrev.

Fanny heter jag & har varit på LYX sedan Januari 2020 då jag påbörjade min utbildning till frisör genom att gå som lärling på salongen!

Jag är en väldigt pratglad person som älskar att träffa & lära känna nya människor! Jag brinner lite extra för färgningar där jag gärna jobbar med att framhäva olika nyanser & mycket skiftningar i ett hår! Jag jobbar mycket utifrån kundens naturliga hårfärg för att du som kund ska känna att färgen håller sig fin på lång sikt!

Jag har ett stort intresse för sociala medier & lägger mycket av min tid på att uppdatera både salongens Instagram & min egen för att kunna inspirera er kunder! Varje måndag har jag & Cornelia en livesändning på LYX Instagram där vi tar upp olika ämnen kring hår!

Min tid utanför salongen går ofta till familj & umgänge med vänner. Jag älskar att vara kreativ så väl på jobbet som hemma & har ofta ett & annat projekt på gång!

Jobbar gärna med:

Z

Naturliga färger

Z

Mycket skiftningar

Z

Extensions

delprov 2022
gesällbrev 2023

Jag har alltid varit säker på att det är frisör jag vill jobba som, och att öppna LYX VXO var pricken över i:et. Min specialité är att jobba med långa hår, gärna i samband med färg och slingor för att skapa det där perfekta svallet. Jag är väldigt pratglad och gillar att skapa en relation med mina kunder då jag mestadels har stamkunder.

Vidareutbildning ligger mig varmt om hjärtat, både inom frisöryrket och även inom företagande. 2020 fick jag äntligen möjlighet att ta mitt mästarbrev efter drygt 10.000 timmar i yrket. Mästarbrevet är en 10 veckors utbildning med fördjupning inom ekonomi, juridik, marknadsföring, företagsutveckling och ledarskap. Mellan 2019-2022 har jag även engagerat mig som ambassadör i bransch och arbetsgivarorganisationen frisörföretagarna.

Salongen är som mitt andra hem, och jag har en förkärlek för att inreda, renovera och förändra saker både där och hemma konstant. Med en blandning av design, egengjorda inredningsdetaljer och inropade saker från auktioner så har jag hittat min stil! När jag inte är på salongen så gillar jag att vara ute på landet med min sambo och hund för att få en kontrast till frisör-livet i stan.

Jobbar gärna med:

Z
Naturliga färger
Z
Slingor
Z

Hairtalk

Z

Långvarig kundrelation

delprov 2014

Gesällbrev 2015

Mästarbrev 2020

Jag har arbetat som frisör sen 2010 då jag tog examen från John Bauer gymnasiet i Växjö. Under mina år som frisör, har jag passat på att utveckla mina yrkeskunskaper både i Sverige och utomlands. Jag får inspiration från mina kreativa kollegor och sociala medier. På salongen är jag en mångsidig frisör men jag  jobbar gärna med korta hår och färg i alla dess former. 

På fritiden försöker jag resa så mycket jag kan,  gärna i kombination med någon musik konsert. När jag inte är på resande fot, uppskattar jag lugnet i huset på landet med min familj.

Det senaste året har min lilla familj utökats med en dotter. Jag kombinerar mammalivet med att jobba på salongen då och då.  

Jobbar gärna med:

Z
Korta damfrisyrer
Z
Herrklippning
Z
Stora färgförändringar

Gesällbrev 2010

Olivera Wetterstrand

Instagram @olivera.pro

Jag brinner för hårets och kemiska behandlingars kemi! Därför har jag färgningar som expertis. Du som kund kan känna dig trygg och lita fullt ut på att behandlingen utförs på ett korrekt sätt enligt överenskommelse. Jag jobbar med långvariga kundrelationer och mitt mål är att du ska både få lärdom och förståelse för just ditt hår, samtidigt som vi tillsammans jobbar med en gemensam plan.

På senaste tid tillhandahåller jag även behandling inom extensions där man som kund kan uppfylla de flesta behov. Allt ifrån enklare förtjockningar till stora förändringar med förlängning. Men även få hjälp med lösningar vid tex sjukdom så som efter cancerbehandling.

I mitt snart 15 år verksamma yrkesliv har jag jobbat inom de flesta områden i vår bransch. Jag har jobbat med Fashionweek, Victoriadagen och utbildat frisörer både på scen och salonger över hela Sverige.

Förutom att jobba på salongen så jobbar jag mycket med mina sociala medier! Jag har en professionell Instagram och TikTok där du kan hitta en massa rolig inspiration och lära dig mer om hår!

Att vara en passionerad frisör är något du kommer märka väldigt tydligt hos mig. Men utanför mitt jobb är jag en familjekär individ, där både make, barn och katter ligger mig varmt om hjärtat!

Då jag har väldigt begränsat med tider gör du enklare en bokningförfrågan på:
olivera@lyxvxo.se

Jobbar gärna med:

Z
Långvarig kundrelation
Z
Avancerad färgteknik
Z

Makeovers med t.ex färgning och extensions

Z
Styling

Gesällbrev 2010
Mästarbrev 2016

Therese Håkansson

Instagram @theresehakansson

Jag heter Therese och har jobbat som frisör sedan 2014. Jag brinner verkligen för frisöryrket och har gjort det sen jag var liten. Jag minns ett tillfälle när jag fick en docka när jag va ca 3 år som jag satt och rullade ’papiljotter’ på i flera timmar.

Jag älskar att jobba med alla typer av färger, både ljusa och mörka. Till exempel slingor, helblondering, ljusfärg, mörkarefärgning och balayage. 

Att tävla i frisöryrket är något jag tycker är spännande. För ett tag sedan tävlade jag i goldwells största frisörtävling ”global zoom”. Där tävlade jag i färg, klipp & styling.

Jag kom topp 5 i Sverige av ca 5000 frisörer. Det gav mig mer mersmak för att tävla ännu mer så nu är jag redo för nya, lärorika tävlingar att anmäla mig i.

På fritiden umgås jag mycket med familj och vänner. Jag spenderar också väldigt mycket tid ute i naturen ihop med min sambo och min hund Hjalmar. Resor ligger också varmt om hjärtat.  Sen har även jag en sommarstuga på östkusten där jag gärna spenderar helger och semestrar. 

Jobbar gärna med:

Z
Balayage
Z
Mörka hårfärger
Z
Slingor

Delprov 2014

Gesällbrev 2018

Mästarbrev 2020

Hej! Minna heter jag och går tredje året på frisörlinjen. Varje fredag är jag på salongen och har min praktik, ibland jobbar jag även extra på studiedagar och lov. 

Jag har fastnat lite extra för korta frisyrer och färgbehandlingar. Eftersom jag är mitt i min utbildning är jag öppen för allt för att hela tiden kunna utvecklas och lära mig allt mer. Jag ser mycket fram emot att bli färdig frisör.

När jag inte är på salongen eller i skolan umgås jag mycket med mina vänner. Jag gillar också att resa & hitta på nya grejer. Hoppas vi ses i salongen!

Jobbar gärna med:

Z

Korta damfrisyrer

Z

Herrklippningar

Z

Färgbehandlingar

Jobbar mot att klara mitt Delprov 2024