Vi jobbar på LYX VXO

Vi är ett kreativt team som älskar vårt yrke och älskar att utvecklas och lära oss nya saker.
Vi åker på flera kurser varje år för att få inspiration och för att hålla oss uppdaterade om de senaste trenderna inom färg, klippning och styling.
Jag visste redan som liten att jag ville bli frisör och jag har tagit hand om min mammas hår sedan jag var 12 år gammal. Efter några år började jag även öva på kompisar, grannar och släktingar. Vissa av dom är fortfarande kunder hos mig & min mamma kommer fortfarande och fixar sitt hår varje vecka!

Jag älskar att jobba med långa hår och gärna i samband med färg.
Jag strävar efter att mina kunder ska känna sig helt trygga i mina händer så att dom bara kan sätta sig i frisörstolen och låta mig göra dom fina!

I början av min frisörkarriär ställde jag upp i en elev-tävling anordnad av löshårs företaget Toupema. Där kammade jag hem första pris med min modell som hade en hel klänning gjord av löshår. Mitt tävlande har legat på hyllan fram tills jag och min kollega Angelina ställde upp i Gold Global Contest 2019 där vi gick till final i Köpenhamn och vann första pris för vår show.

När jag inte är på salongen så tycker jag om att vara ute på landet bland djur och natur. Jag tycker även om att gå på auktion och buda hem fina saker till sekelskiftes lägenheten som jag bor i tillsammans med min sambo.

Jobbar gärna med:

Z
Löshår
Z
Bruduppsättningar
Z
Ljusa färger

Gesällbrev 2015

UTBILDNINGAR:

Z
TIGI. Creative cut & color. New York.
Z
AMIKA. Street style stylingutbildning. Köpenhamn.
Z
Loreal. Färgkurs. London.
Z
Loreal. Färgkurs Color key 1 & 2. Stockholm.
Z
Loreal. Färgkurs Color change. Stockholm.
Z
Toupema. Keratinvax. Växjö.
Z
Toupema Tape extensions. Malmö.
Z
Toupema. Weaving extensions. Malmö.
Z
Makeupstudion education. Grundutbildning i smink. Malmö.
Z
Makeupstudion education. Avancerad sminkutbildning. Malmö.
Z
Pivot Point. Teknisk kurs i Herrklippning. Växjö.
Z
Kevin Murphy. Session salon. Göteborg.
Z
Grazette. Färg, inspiration, styling och håruppsättning. Brela.

Therese Håkansson

Jag heter Therese och har jobbat som frisör i snart 6 år. Jag brinner verkligen för frisöryrket och har gjort det enda sen jag var liten. Jag minns ett tillfälle när jag fick en docka när jag va ca 3 år som jag satt och rullade ’papiljotter’ på i flera timmar.

Jag trivs allra bäst med att jobba med blonda färger. Till exempel slingor, helblondering, ljusfärg och balayage. Men självklart älskar jag att jobba med alla typer av färger.

Att tävla i frisöryrket är något jag tycker är spännande. För ett tag sedan tävlade jag i goldwells största frisörtävling ”global zoom”. Där tävlade jag i färg, klipp & styling.

Jag kom topp 5 i Sverige av ca 5000 frisörer. Det gav mig mer mersmak för att tävla ännu mer så nu är jag redo för nya, lärorika tävlingar att anmäla mig i.

På fritiden umgås jag mycket med familj och vänner. Resor ligger också varmt om hjärtat.  Sen har även jag en sommarstuga på östkusten där jag gärna spenderar helger och semestrar.

Utbildningar

Z
American crew method 1 & 2 Växjö
Z
Color.me färgkurs Kevin Muprhy Växjö
Z
Cut.me klippkurs Kevin Murphy Växjö
Z
Session.salon Kevin Murphy Göteborg
Z
HH simonsen stylingkurs Växjö
Z
Pivot point teknisk kurs på klipptekniker

Gesällbrev 2018

Jag heter Angelina och jag har jobbat som frisör i 10 år. Jag är en frisör som hela tiden drivs av att få utveckla och utmana mig själv.
Jag älskar det konstnärliga och kreativa i vårt yrke och har ett stort intresse av mode och trender och håller mig ständigt uppdaterad med utbildningar både hemma i sverige men även utomlands.
Så fort jag har lite tid över är det alltid något nytt på gång då jag älskar att göra utmanande hårkreationer, smink och kläder till diverse olika projekt.

Våren 2013 gjorde jag mitt första ”projekt” till en tävling anordnad av märket Amika där första priset va en resa med utbildning till New York fashion week. Jag skickade in mitt bidrag där jag hade skapat hår, kläder och smink på min modell, någon månad senare fick jag ett samtal där dom sa till mig att packa väskorna för fashion week!

Detta gav mig mersmak och nu flera projekt av visningar, stylingjobb och fotograferingar senare deltog jag och min kollega Cornelia Munge i ”Gold global contest” hösten 2019. Vi gick till final i Köpenhamn där vi fick anordna vår egna show som slutade i bravur! Vi vann första pris på 10000€ och varsin plats i Golds ‘’International artistic creative team’’

Nu väntar ännu ett spännande år med nya utmaningar, erfarenheter och framförallt fler nya projekt!

Jobbar gärna med:

Z
Balayage färgningar
Z
Avancerade håruppsättningar
Z
Smink

Gesällbrev 2011
Mästarbrev 2016

UTBILDNINGAR:

Z
Bon visage. Bridal concept bruduppsättnings kurs. Paris.
Z
Bon visage. Sminkutbildning. Paris
Z
Grazette. Herrklippning och skäggklippning. Paris.
Z
TIGI. Creative cut & color. New York.
Z
Toupema. Keratinvax. Växjö.
Z
Makeupstudion education. Grundutbildning i smink. Malmö.
Z
Makeupstudion education. Avancerad sminkutbildning. Malmö.
Z
Matrix. Klipp och färgutbildning. Växjö.
Z
Wella. Klipp och färgutbildning. Växjö.
Z
Lanza. Klipp och färgutbildning. Växjö.
Z
GHD. Stylingutbildning. Göteborg.
Z
AMIKA. Håruppsättning och styling. New York.

Fanny

Jag är salongens nya tillskott och kommer från och med Januari 2020 att utbilda mig till frisör genom att gå som lärling här på salongen!

Redan som liten älskade jag att vara kreativ & hade i tidig ålder bestämt mig för att det var just frisör jag skulle bli. Så fort det fanns tillfälle satt jag framför spegeln & fixade håret på både mig själv, vänner & familj – inte minst min lillebror har fått testa på många olika frisyrer genom åren. När jag nu fick chansen kände jag direkt att det var rätt & ser så mycket fram emot att få lära mig allt om vad frisöryrket innebär!

Jag är en väldigt pratglad & kreativ tjej som älskar att utvecklas i det jag gör. Inte minst är jag lite av en ”crazy cat lady” med våra två katter som jag tar med mig överallt!

Utöver min tid på salongen spenderar jag mycket tid hemma i Skåne med familjen & inte minst bakom kameran – då jag även fotograferar vid sidan av.

Edvina Karajkovic

 Instagram @madebyedvinaa

Jag är en driven, kreativ och resultatorienterad frisör med en hel del erfarenheter i bagaget. Efter studenten jobbade jag tre år på en salong i Tingsryd där jag bland annat tog mitt gesällbrev, sedan blev jag handplockad till företaget Grazette of Sweden där jag jobbade två och ett halvt år som färgtekniker.

Efter min tid på Grazette fick jag en ny förfrågan från företaget Headbrands som är en av Sveriges största leverantör inom frisörbranschen. Numera kombinerar jag mitt jobb på salongen med att jobba som Educator för Headbrands och får hålla färgutbildningar för andra frisörer samt jobba på många roliga event.

Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt målmedveten tjej med fötterna på jorden, bra på att lyssna samtidigt som jag alltid är glad och positiv. Jag är mycket noggrann i mitt arbete och jag skulle säga att jag brinner extra mycket för herrklippningar, avancerade färgtekniker, blonda toner och jag gillar även att arbeta med löshår från Hairtalk.

När jag inte är på jobbet så föredrar jag att umgås med familj & vänner, träna och att resa. Jag har spelat fotboll sedan tidig ålder och numera dömer jag division 1 i damfotboll och division 5 i herrfotboll. Har även testat på att gå på linjen i elitettan.

Jobbar gärna med:

Z
Herrklippning
Z

Avancerad färgteknik så som balayage/ombre/sombre, och andra roliga färgningar. 

Gesällbrev 2016

UTBILDNINGAR:

Z
American Crew teknisk kurs i herrklippning. Göteborg.
Z
Grazette Of Sweden, Tema Lockar & Självfall, Trendkollektion, Hälsa / Alicante.
Z
Stockholm fashion week, backstage 2018.
Z
Davines Fön kurs i Växjö.
Z
Grazette Of Sweden & Bon visage, Malmö färg och sminkutbildning.
Z
Nordiska kongressen i Malmö, Modevisningar, klipptekniker, håruppsättningar.
Z
Grazette Of Sweden Tylösand, workshops, visningar, inspiration.
Z
Grazette Of Sweden Galaevent Göteborg delaktig backstage, trend, håruppsättning, visning, klipp och färg. Add Some Colour..
Z
Davines, Björn Axen, inspiration håruppsättningar. Göteborg
Z
Och en hel del andra utbildningar med Grazette Of Sweden.

Olivera Bobuiescu

Blogg  – Instagram @olivera.bobuiescu

När jag inte jobbar på salongen så jobbar jag hos en Sveriges största frisörleverantörer som utbildare. Då reser jag runt i Sverige och världen för att utbilda andra frisörer inom främst hårfärg. Genom utbildningsresor till bl.a Köpenhamn, Stockholm, New York och Miami och med snart 10 års erfarenhet kan du som kund känna dig trygg med min kunskap.

Färgningar är min expertis och du som kund kan lita fullt ut på att behandlingen utförs korrekt och enligt överenskommelse. Förutom en passion för yrket och hårfärger så reser jag gärna på fritiden också. Men fokus ligger också på familjen, vännerna och min katt Kevin som ibland dyker upp på LYX instagramflöde!

Jobbar gärna med:

Z
Avancerad färgteknik
Z
Styling
Z
Smink

Gesällbrev 2010
Mästarbrev 2016

UTBILDNINGAR:

Z
TIGI. Creative cut & color. New York.
Z
Makeupstudion education. Grundutbildning i smink. Malmö.
Z
Makeupstudion education. Avancerad sminkutbildning. Malmö.
Z
GHD Blowdry class. New York.
Z
GHD Creative styling. New York.
Z
Pivot Point. Teknisk kurs i Herrklippning. Växjö.
Z
AMIKA Street style stylingutbildning. Köpenhamn.
Z
Kevin Murphy. Session salon. Göteborg.
Z
Loreal. Färgkurs Color key 1 & 2. Stockholm.
Z
Loreal. Färgkurs Color change. Stockholm.
Z
Grazette. Färg, inspiration, styling och håruppsättning. Brela.

Från och med juni så kommer mimmi vara föräldraledig. Hon kommer börja jobba lite smått igen till hösten! 

Jag har arbetat som frisör sedan 2010 då jag tog min examen från John Bauer gymnasiet i Växjö. För att underhålla min kreativitet har jag åkt på utbildningar både på hemmaplan och utanför Sverige.
På salongen är jag en mångsidig frisör men jag jobbar gärna med korta hår och färg i alla dess former.

Privat reser jag gärna med sambon och vänner, vi har varit många gånger i Usa och favorit delstaterna är Texas och Colorado.
När vi är på resande fot försöker vi hinna med så mycket musik konserter vi kan då musik är ett stort intresse jag har.
När jag är hemma myser jag mest i huset på landet med familj och vänner.

Jobbar gärna med:

Z
Korta dam
Z
Herr Frisyrer
Z
Stora färgförändringar

Gesällbrev 2010

UTBILDNINGAR:

Z
Loreal. Färgkurs. London.
Z
Loreal. Färgkurs Color key 1 & 2. Stockholm.
Z
Loreal. Färgkurs Color change. Stockholm.
Z
TIGI. Creative cut & color. New York.
Z
Bon visage. Bridal concept bruduppsättnings kurs. Paris.
Z
Bon visage. Sminkutbildning. Paris.
Z
Grazette. Herrklippning och skäggklippning. Paris.
Z
Kevin Murphy. Session salon. Göteborg.
Z
Makeupstudion Education. Grundutbildning i smink. Malmö.
Z
Makeupstudion education. Avancerad sminkutbildning. Malmö.
Z
Lärlingsutbildning. Keratinvax. Växjö.
Z
Lärlingsutbildning. Tape extensions. Växjö.